Elmetron ERH-12-6
Elektroda zespolona (kombinowana) typu ERH-12-6 przeznaczona jest do pomiarów pH w roztworach wodnych, w substancjach półstałych, takich jak przetwory mięsne, miękkie lub kremowe sery oraz w substancjach stałych zawierających wodę, takich jak świeże mięso, owoce i wędliny. Elektroda może być również stosowana, jako uniwersalny czujnik pH, w warunkach laboratoryjnych. Stosowanie elektrody w pomiarach próbek o konsystencji pasty nie wymaga korzystania z dodatkowego wyposażenia. Do tej grupy można również zaliczyć sery twarde, które należy przed pomiarem utrzeć na gęstą pastę z niewielkim dodatkiem wody. Pomiary w substancjach stałych wymagają wstępnego wykonania otworu w próbce, za pomocą ostro zakończonego przebijaka o kształcie i średnicy dostosowanych do wymiarów elektrody.
-
PomiarZakresRozdzielczość
Cena:
500.00 zł NETTO
Dodaj do koszykaZapytaj
o szczegóły
Elektrody Ph
Elmetron ERH-12-6
Zakres pomiaru pH: 0,00 - 14,00 pH
Zakres temperatur pracy: 0 +80 st. C
Punkt zerowy: 7,0 +/- 0,5 pH (0 +/-30 mV)
Elektroda odniesienia: Ag/AgCl
Elektrolit odniesienia (SE02): 3,0 M KCl + AgCl
Minimalna głębokość zanużenia: 25 mm
Maksymalna głębokość zanużenia: 90 mm
Materiał oprawki: polipropylen
Materiał tulejek uszczeln.: guma silikonowa
Długość kabla: 1 m
Złącze: BNC-50
Rodzaj
Elektrody Ph
Długość
mm
Wysokość
mm
Szerokość
mm
Waga