Elmetron ERH-12-6

Elektroda zespolona (kombinowana) typu ERH-12-6 przeznaczona jest do pomiarów pH w roztworach wodnych, w substancjach półstałych, takich jak przetwory mięsne, miękkie lub kremowe sery oraz w substancjach stałych zawierających wodę, takich jak świeże mięso, owoce i wędliny. Elektroda może być również stosowana, jako uniwersalny czujnik pH, w warunkach laboratoryjnych. Stosowanie elektrody w pomiarach próbek o konsystencji pasty nie wymaga korzystania z dodatkowego wyposażenia. Do tej grupy można również zaliczyć sery twarde, które należy przed pomiarem utrzeć na gęstą pastę z niewielkim dodatkiem wody. Pomiary w substancjach stałych wymagają wstępnego wykonania otworu w próbce, za pomocą ostro zakończonego przebijaka o kształcie i średnicy dostosowanych do wymiarów elektrody.
  • Pomiar
    Zakres
    Rozdzielczość
Cena:

500.00 zł NETTO

Dodaj do koszyka

Zapytaj
o szczegóły

Elektrody Ph

Elmetron ERH-12-6

Zakres pomiaru pH: 0,00 - 14,00 pH

Zakres temperatur pracy: 0 +80 st. C

Punkt zerowy: 7,0 +/- 0,5 pH (0 +/-30 mV)

Elektroda odniesienia: Ag/AgCl

Elektrolit odniesienia (SE02): 3,0 M KCl + AgCl

Minimalna głębokość zanużenia: 25 mm

Maksymalna głębokość zanużenia: 90 mm

Materiał oprawki: polipropylen

Materiał tulejek uszczeln.: guma silikonowa

Długość kabla: 1 m

Złącze: BNC-50

Rodzaj

Elektrody Ph

Długość

mm

Wysokość

mm

Szerokość

mm

Waga